Fysioterapi og Zoneterapi til hunde
Med fysioterapi kan vi hjælpe hunde med diagnostiseret sygdomme, som har indflydelse på bevægeapparatet, genoptræning efter operation, dysfunktion i led samt afspænding ved almindelige muskelspændinger og som forbyggelse mod skader.
Der udføres fuld fysioterapi med ganganalyse, muskelanalyse, palpation, bindevævløsning, massage, kranio sakral terapi, ledmobilisering og udstrækning og evt. suppleret med lysterapi (rødt og infrarød lys). Samt forslag til øvelser til styrkelse af muskler, genoptræning /rehabilitering.
Man kender det selv. Små muskelspændinger sætter sig hurtigt og få dage efter bliver det værre, og måske sætter der sig spændinger andre steder i kroppen, da vi prøver at kompenserer for ubehaget og smerterne.
Præcis sådan foregår det også for vores hunde. Hundene viser ofte ikke tegn på smerte, før det er rigtigt slemt og kræver måske et dyrlægebesøg. Det ligger i deres natur ikke at vise svaghedtegn.
Dette kan forebygges ved at tage din hund til en grundig gennemgang af kroppens muskler og diverse led i bevægelsesapparatet med fysioterapi minimum en gang hver halv år.
Hvornår bør fysioterapi foretages?
Hvornår bør fysioterapi undgås?
Har hunden smerter eller viser symptomer på nedsat almen tilstand, bør man få foretaget en undersøgelse hos dyrlægen før fysioterapi.
Fysioterapi er bedst, når omgivelserne er så rolige og uforstyrrende som muligt
Hvis hunden er utryg og ikke har lyst til at blive masseret, kan effekten forværres. I såfald tilpasses terapien således, at den ikke er for dybdegående og langvarig i begyndelsen.
Sommetider kan hunde godt reagere voldsomt eller synes, at visse områder kan være smertefulde eller ubehagelige at blive berørt. I nogle tilfælde kan en mundkurv blive en nødvendighed få at afspændt smertefulde områder.
Hunde er individer - det kan tage tid for hunden at vænne sig til det. Men har hunden prøvet fysioterapi før, slapper den som regel af og nyder berøringen.
Alt går til et godt formål ! Nemlig en glad, sund og smidig hund.