Massage

Som hos mennesker får vores hunde også spændte og ømme muskler i kroppen efter sportsudøvelse, lydighedstræning, vandreture, leg o.l. - Elitehunde som familiehunde - store som små. 

Muskelspændinger er ikke altid lige til at se, men din hund ændrer som oftest adfærd, når den har ondt. Muskelspændinger, som ikke hurtigt bliver løsnet op, kan det skabe flere og større problemer i muskulaturen, nervesystemet og indre organer.

Massage forbedrer blodcirkulationen, som transporterer næringsstoffer og ilt ud til kroppens celler. Når musklerne arbejder, afgiver de affaldsstoffer. Disse ledes naturligt bort fra musklerne af blodkredsløbet og lymfesystemet. Men hvis der ophobes for mange affaldsstoffer, så bliver musklen stiv og øm.
Massage løsner og blødgør musklen og sætter også skub i lymfesystemet, der spiller en afgørende rolle i kroppens udrensning af affaldsstoffer. Blodcirkulation har også en god effekt på huden - det får hud og pels til at se sundere ud. 

En vigtig del af massagen er bindevævsmassage, som er en blid og dybdegående massageform, hvor der anvendes lette tryk og løft, der løsner spændinger i sener, ledbånd, og imellem hudens og musklernes forskellige lag. Bindevævet ligger imellem og holder sammen på huden, muskler, knogler og organer og indeholder en stor mængde nervetråde.

Massagens effekt i kroppen og kan mindske stress, uro og ubehag
Massage har en positiv virkning på kroppens nervesystem. Det er derfor, at massage virker beroligende, afstressende og stimulerende.

Mange hunde nyder massage, da der ved berøring reduceres stresshormoner i kroppen, og dette kan sænke blodtrykket. Tarmsystemet kan øges i aktivitet, som betyder, at hunden ofte skal tisse umiddelbart efter massagen, og afføringen kan blive lind i et par dage.

Massage kan også bidrage til at frigive endorfiner, der anses som værende kroppens egen naturlige smertelindring. 

Positive effekter af massage:

  • Muskulaturen bliver generelt mere blød og afslappet
  • Muskler og sener kan blive mere elastiske
  • Øget blodcirkulation, som kan resultere i bedre pels
  • Blodtrykket kan sænkes ved at blodkarrene udvides
  • Massage øger cirkulationen i lymfesystemet
  • En gladere hund

Del siden